Počela ekshumacija tijela Davida Dragičevića (FOTO)

Vijesti 12. mar 201908:35 > 08:38
N1

Jutros je u Banjaluci počela ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića na zahtjev njegovih roditelja, kako bi ga sahranili u austrijskom gradu Wiener Neustadt

Na Novom groblju u Banjaluci okupili su se članovi grupe “Pravda za Davida” u znak podrške Suzani Radanović, majci ubijenog mladića koja je došla iz Austrije povodom ekshumacije. Članovi grupe zapalili su svijeće na grobu mladića.

Odobrenje za ekshumaciju Davida Dragičevića izdala je zdravstvena inspekcija Grada Banjaluka, a druga sahrana Davida Dragičevića biće obavljena u petak u Austriji.

N1
N1
N1
N1

David Dragičević je nestao 18. marta u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvena u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca pa pao u Crkvenu ili je gurnut u nabujalu rijeku.

Od 26. marta roditelji mladića i grupa “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banjaluci organizovali su okupljanja sa ciljem otkrivanja istine o ubistvu ovog mladića. Roditelji za ubistvo i saučesništvo u ubistvu optužuju pripadnike MUP-a RS te predstavnike brojnih institucija ovog entiteta. Okupljanja građana zabranjena su od 25. decembra prošle godine, a nekoliko dana nakon toga Davor Dragičević, Davidov otac napustio je BiH nakon što je policija rastjerala i privela okupljene građane. od tada svake večeri u 18 časova građani se okupljaju u dvorištu Hrama Hrista Spasitelja gdje pale svjeće.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/ iPad