Mirsad Hadžikadić, Zlatan Dedić i Mladen Pikulić gosti Novog dana

Vijesti 12. mar 201914:02 > 14:07
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Koji su načini da se zaista promijeni status i kvalitet života svih građana BiH, ko su vizionari u BIH, za koga rade – s kim lično nikada ne bi sarađivao? Posljednja politička dešavanja komentariše Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.

Medijske slobode, svakodnevnicu koju živimo, politiku od koje zavisimo, najzanimljivije priče sa naslovnica dnevnih novina ovog jutra iz Banje Luke komentariše Tijana Miličević, novinarka BN televizije.

Može li model dualnog obrazovanja riješiti problem neusklađene ponude i potražnje na tržištu rada? Kako osposobiti učenike i studente da na tržiše rada uđu sa dovoljno praktičnog znanja i vještina – sve ovo pojasnit će Zlatan Dedić iz Udruženja poslodavaca FBIH.

Do 1994. je “bilježio” sarajevski društveni život i svoje sugrađane, a posljednje 22 godine fotografiše Holanđane, njihovu svakodnevnicu i okruženje. Fotografisao je na desetine poznatih Holanđana, pa i kraljevsku porodicu. Fotograf Mladen Pikulić gost je Novog dana.

Kažu da je trava zelenija na drugoj strani, a ona je vidjela drugu stranu i odlučila život u Kanadi zamijeniti ovim u BiH. Šta je bio motiv za ovu odluku? O životu u Kanadi, obrazovanju, svemu onome što Kanada ima, a BiH nema, ili obrnuto za Novi dan govori Alma Hadžidedić – Kurjak.

Koliko znamo o liku i djelu Nafije Hadžikarić Sarajlić? Ženi koja je vjerovala u snagu žene, pozivala ih je da ustanu, dignu se i bore. Žene koja je vjerovala da je obrazovana i jednako tretirana žena bitna za društvo. O životu, uvjerenjima, borbi i svakodnevnim navikama ove žene za Novi dan govori njen unuk Tarik Kapetanović, politolog.

U Mostaru smo sa djevojkama koje blistaju u plesnim izvedbama gdje god nastupaju, iz dana u dan dokazuju da se nalaze u samom vrhu mažoret plesa u Bosni i Hercegovini. Mostarske mažoretkinje sutra sa nama.

Sa vama od 7 sati Minela Jašar – Opardija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android |iPhone/ iPad