Napadnuti Hodžić za N1: Pokušali su reagovati, opsovao im je mater

Vijesti 12. mar 201915:49 > 16:31
N1

Azrin Hodžić napadnut je jučer u Prijedoru nakon čega je uhapšen njegov sugrađanin Renato Marjanović. Prijedorska policija je, potom, reagirajući po prijavi uhapsila Marjanovića zbog sumnje da je počinio krivična djela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje i tjelesna povreda.

Marjanović je uhapšen danas oko 13 sati, a tereti se da je ova djela počinio na otpadu sekundarnih sirovina u Prijedoru, a kako je danas za N1 kazao napadnuti Hodžić, na mjestu događaja se nalazilo nekoliko svjedoka.

”Upitao me je li moja prikolica, rekao sam da jeste. Kaže pozdravlja te grupa iz Banjaluke i Mrđa i kaže – Oni su mene poslali. Kao prate me dugo zbog zastave. Ja gledam u njega, slušam ga. Rekoh – dobro ako ti smeta, ja ću to skinuti, mislio sam da prodaje željezo ili nešto. Krenuo sam od njega, on je izašao za mnom i počeo skidati zastavu i rekao sam mu da to ne radi. Ja sam spustio željezo na vagu malu. Nisam se ni uspio okrenuti, on me s leđa napao, udario me šakom, ja sam kleknuo. Po mom mišljenju je to da je imao pištolj za pasom ili nož. Tu me šokiralo, šta dalje, ako ga napadnem ili udarim, pucaće u mene. Tu su bili i radnici, čak je jedan i možda reagovao, ali ovaj mu je psovao mater, govorio mu da prekine, da se ne miješa. U tom momentu, on ponovo skida ceradu sa autoprikolice, rekao sam mu da ću skinuti grb, da ne dira ceradu. Ne znam šta bi se desilo dalje, zato sam spustio ja loptu prvi do kraja’‘, ispričao je Hodžić za N1.

Potom je ispričao, napadač je ”išao na sve ili ništa”.

”Poslije se desilo, i u međuvremenu kada je pristao da ja skinem grb, on je rekao tim radnicima, zaprijetio da ako neko pozove policiju da će ga zaklati i njega i familiju kući. Sad ja držim taj mali nožić, šarafciger, i da li bi ga napao, ne bil’? Konstantno je držao u lijevoj ruci mobitel, desnu za pasom. Imao je sigurno nešto, bio je uvjerljiv i bijesan, viđao sam mnogo tuča. On je išao na sve ili ništa. Onda je upalio telefon i rekao da ponavljam za njim te riječi. I šta ću? Kaže ponavljaj za mene da se izvinjavam srpskom narodu, Republici Srpskoj, da to više nikad ne uradim, da poštujem Milorada Dodik i to je to. On je onda pružio ruku, kao on se meni izvinjava, ako me neko bude dirao da se njemu obratim”, prisjetio se naš sagovornik.

Marjanović je zatim napustio mjesto događaja.

”On je poslije toga sjeo u kombi i otišao negdje u nepoznato, ja sam završio svoj posao koji sam započeo i odatle otišao u MUP i prijavio. Bili su korektni, primili su me. Rekao sam o čemu se radi, zapisali su, intervenisali. Uzeli su mi broj za dalje informacije o tom slučaju, jutros sam imao termin za izjavu”, dodao je.

Kako kaže za N1, ranije nije imao sličnih neugodnosti.

”Nisam imao. Neki su drugi imali zbog zastave ljiljana, ali ja lično nisam. Ovo je sada bila zastava Bosne i Hercegovine, mislio sam da to nikome ne bi smetalo. Očigledno da smeta’‘, ispričao je Hodžić za N1.

Podsjećamo, Marjanović je jučer u Prijedoru natjerao Hodžića da sa svoje prikolice ukloni grb Bosne i Hercegovine. Marjanović je prethodno natjerao Hodžića da skine grb BiH sa cerade kamiona, te da se izvini Srbima. Događaj je izazvao reakcije i osude javnosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android |iPhone/ iPad