Tragičan kraj potrage za nestalom ženom u Mostaru

Vijesti 12. mar 201919:12 > 19:19
FUCZ

Završena je potraga za starijom ženskom osobom, rođenom 1934. godine, nastanjenom na Buni kod Mostara, koja je nestala prije nekoliko sati i čiji nestanak je operativnom centru Federalne uprave civilne zaštite, prijavio njen sin, saopćeno je danas iz Civilne zaštite.

Pripadnici FUCZ, njih sedam, uključili su se u potragu u kojoj je već bila uključena Interventna spasilačka služba Mostar koja je prva stigla na lice mjesta i nekoliko stanica GSS-a u BiH.

‘Pored rijeke su nađene papuče, a postojale su i informacije da je viđeno tijelo kako pluta te se odmah sumnjalo na utapanje. Grupa iz HGSS-a koja je pretraživala teren uz obalu pronašla je tijelo 3 kilometra nizvodno od mjesta nestanka. Na žalost, doktor koji je stigao na lice mjesta konstatovao je smrt. Na terenu je i tužilac koji je obavio uviđaja i potvrdio identitet nestale osobe. Pripadnici FUCZ stavili su na raspolaganje svoje vozilo i pomogli u transportu”, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Tim Federalne uprave civilne za spašavanje na vodi sa čamcima i potrebnom opremom koji je krenuo iz Sarajeva vratio se u bazu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android |iPhone/ iPad

FUCZ
FUCZ / Ilustracija
FUCZ / Ilustracija
FUCZ