Identifikovane osobe koje su vršile prevare putem društvenih mreža

Vijesti 13. mar 201911:39 > 11:43
N1

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Foča, 12. marta 2019. godine, u Foči, na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj, izvršili su pretres stana i drugih prostorija koje za stanovanje koriste osobe inicijala D. V. (1998), A. V. (2000) i N. K. (2000), svi iz Foče, prilikom čega je pronađeno i oduzeto više desktop i prenosnih računara, mobilnih telefona, SIM kartica, potvrda o transakcijama novca i drugih predmeta.

 Za navedene osobe postoji osnov sumnje da su putem društvenih mreža nudila mogućnost brze i lake zarade novca preko sportskih kladionica, na način da su od dvije oštećene osobe iz Teslića i Broda, tražila da uplate određene iznose novca kako bi isti odigrali tiket u njihovo ime a potom ih obavještavali da su isti dobitnici većih iznosa novca, ali da je potrebno uplatiti provoziju kako bi taj iznos novca dobili. 

Nakon izvršene kriminalitičke obrade, protiv osoba D. V. i A. V. bit će dostavljen Izvještaj za izvršena dva krivična djela “Prevare” dok će protiv osobe N. K. biti dostavljen Izvještaj za izvršena dva krivična djela “Prevare” i jedno krivično djelo “Falsifikovanje isprave”.

Navedenim krivičnim djelima osobe D. V., A. V. i N. K su oštećenim osobama pričinili materijalnu štetu u iznosu od oko 22.300 KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/ iPad