Bakir Nakaš i Mario Pejić gosti Novog dana

Vijesti 13. mar 201915:10 > 15:13
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Mario Pejić izabran je za novog predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća BiH. O radu HNV-a, položaju hrvatskog naroda u BiH, ravnopravnosti i poziciji HDZ-a BiH na političkoj sceni u BiH Mario Pejić govori za Novi dan.

U Neumu počinje dvodnevni naučno-stručni skup s međunarodnim učešćem pod nazivom ”Evropski ustav za Bosnu i Hercegovinu.” O reformama neophodnim za evropsku BiH, govorimo u Novom danu. Uživo ćemo biti u Neumu.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović obratiće se prisutnima na Baku global forumu koji se održava u ovom gradu. Uživo vas vodimo u prijestolnicu Azerbejdžana, na panel ”Nove vanjske politike”.

Šta donosi novi pravilnik o vozačkoj dozvoli u BiH? Da li će vozački ispit isto tretirati manuelni i automatski mjenjač? Koje su novine u kaznenim bodovima? Koje su promjene ukoliko se želite slikati sa maramom, kapom ili šalom. Gost Novog dana je Zoran Andrić, pomoćnik ministra komunikacija i saobraćaja BiH.

”Global Shapers Community” Sarajevo, međunarodna organizacija nastala kao inicijativa Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, organizuje “Startup Europe Week”, koji će biti održan u Amfiteatru Skenderija. O promociji i podršci lokalnog preduzetništva u Novom danu razgovaramo sa potpredsjednikom organizacije Stevanom Markovićem.

Aktuelne događaje i društveno-političku svakodnevicu sutra će komentarisati Bakir Nakaš, predsjednik SABNOR-a BiH.

U Novom danu saznajte i šta vas očekuje na ovogodišnjem izdanju Irskog festivala.

Budite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Sa vama smo od 7 do 10 ujutro.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android |iPhone/ iPad