Dragan Čović: Ovo prevazilazi sve što sam očekivao od tih ljudi

Vijesti 14. mar 201912:45 > 12:47
N1

Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, poručio je da su navodi o involviranosti diplomata iz Hrvatske u vrbovanje selefija zbog prenošenja oružja u BiH samo odraz stanja u kojem se BiH nalazi, te je odbacio sve tvrdnje o tome.

“Ne čudi me da to ide preko institucija BiH, kada se nalazimo u stanju u kojem jesmo. Manipulirati na takav način, da dužnosnici jedne opcije to rade prevazilazi sve što sam očekivao od tih ljudi”, kazao je.

“Da jučer nismo imali jednu izvjesnu izvrnutu vrijednost – kako su dužnosnici HDZ-a odbili osuditi okupljanje četnika. Neupućeni prenose vijesti i onda se moraju pravdati. Zabrinjavajuće je kada institucije dođu i izvrnu vrijednost i dezinformacije. Shvatit ću da je to bila potreba da se skrene pažnja javnosti”, izjavio je Čović.

VEZANE VIJESTI

“Moramo biti zabrinuti zbog postojanja skupina u Višegradu i drugdje, i onih koji su involvirani u institucije i žele dovesti uznemirenje”, rekao je predsjednik HDZ-a.

On je poručio da će tražiti odgovornost, te da je svjestan kako će završiti taj zahtjev za odgovornost.

“To je ambijent u BiH i nama kao najmalobrojnijem konstitutivnom narodu je to teret”, kazao je Čović.

Podsjećamo, portal Žurnal sinoć je objavio da su obavještajci i diplomate Republike Hrvatske pokušali najmanje dva puta vrbovati pripadnike selefijskog pokreta iz BiH za prenošenje oružja i eksploziva u mesdžide na području Zeničko-dobojskog kantona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/ iPad