Šefik Džaferović, Avdo Avdić, Božo Ljubić i Davor Dragičević u Danu uživo

Vijesti 14. mar 201913:20 > 13:24
N1

Ne propustite ni današnje izdanje Dana uživo.

Naša ekipa nalazi se na 7. Globalnom forumu u Bakuu. Gost Dana uživo je Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH i učesnik sutrašnjeg panela “Sadašnjost i budućnost Balkana”.

Uživo smo i u Neumu na dvodnevnom naučno-stručnom skupu “Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu” u organizaciji Sveučilišta u Mostaru i Rektorskog zbora Republike Hrvatske pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora.

I dok premijer Hrvatske Andrej Plenković sa ovog skupa poručuje da je Hrvatskoj BiH prioritet u vanjskoj politici, novinar Žurnala Avdo Avdić objavljuje da su obavještajci i diplomate Repulike Hrvatske pokušali najmanje dva puta vrbovati pripadnike selefijskog pokreta iz BiH za prenošenje oružja i eksploziva u mesdžide na području Zeničko-dobojskog kantona. Avdo Avdić naš je današnji gost. Naš sagovornik iz Neuma je zastupnik u Hrvatskom saboru Božo Ljubić. Donosimo i reakcije iz službenog Zagreba i Sarajeva.

Uoči sahrane ubijenom Davidu Dragičeviću, koja je zakazana za sutra u Beču, naš gost je otac ubijenog mladića Davor Dragičević. Nekoliko dana uoči godišnjice smrti prisjećamo se Davida, posljednjih susreta oca i sina i govorimo o pomacima u istrazi.

Predstava “Sjećaš li se Dolly Bell” premijerno će biti izvedena u petak 15. marta na sceni Kamernog teatra 55. Dan uoči premijere sa nama reditelj Kokan Mladenović.

Pred kraj današnje emisije sviramo sa popularnim irskim bendom Notify, zvijezdama ovogodišnjeg Irskog festivala u Sarajevu.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad.