Željko Komšić oštro osudio napad i uputio saučešće premijerki Novog Zelanda

Vijesti 15. mar 201910:43 > 10:44
AFP

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine oštro je osudio napad na vjernike tokom molitve u džamijama na Novom Zelandu, te uputio telegram saučešća Jacindi Ardern, premijerki Novog Zelanda i porodicama žrtava.

“Vama, porodicama žrtava i građanima Novog Zelanda, upućujem iskreno saučešće povodom terorističkog napada koji se dogodio u gradu Christchurch. Najoštrije osuđujem krajnje brutalan čin, čiji će učesnici i organizatori, nadam se, ubrzo biti privedeni i najoštrije kažnjeni. Ekstremne ideologije i kukavička djela zaslužuju svaku osudu, i mi u Bosni i Hercegovini daćemo potpuni doprinos u borbi protiv terorizma. Porodicama nevinih žrtava želim da nađu mir i snagu u ovim teškim trenucima, a svim povrijeđenim u napadu želim brz i uspješan oporavak“, kazao je Komšić, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Novozelandska policija potvrdila je da je u današnja dva oružana napada na džamije u Christchurchu ubijeno 49 ljudi, a više od 20 ih je povrijeđeno. Policija je ubrzo nakon napada objavila da su uhapšene četiri osobe, a da je jedna od njih identifikovana kao državljanin Australije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad