Pretresi na području Tuzlanskog kantona

Vijesti 15. mar 201911:19 > 11:23
Ilustracija

U skladu sa Operativnim planom u borbi protiv krivičnih djela imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstvia i nedozvoljenog držanja oružja i municije, službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su jučer izvršili više pretresa na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Živinica, Srebrenika i Gradačca.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeta jedna lovačka puška, automatska puška cal 7,62 mm, vazdušna puška, pištolj, sedam komada municije cal. 7,65 mm, dva noža-bajoneta, plazma, laptop, dvije SIM kartice, mobitel, veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis sativa, više pvc. pakovanja u obliku loptica u kojema se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, 24 manja paketića i jedan veći paketić od pvc. folije u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, četiri manja pakovanja od pvc folije u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, jedna pvc vrećica u kojoj se nalazilo 18 sjemenki indijske konoplje, šest drobilica, tri digitalne vage i dr.

Uhapšene su osobe inicijala A.H. (30) i K. N. (25), oba iz Gračanice, E.F. (34) iz Tuzle, M.K. (39) iz Srebrenika, A.H. iz Živinica, E.B. /28/ iz Tuzle, E.B. /24/ iz Gradačca, A.M. /28/ iz Tuzle, M.S. /24/ iz Doboja, A.H. /37/ iz Tuzle, M.B. /23/ iz Tuzle, I.P. /40/ iz Lukavca, A.I. /28/ iz Gračanice, M.I. /26/ iz Gradačca i A.K. /26/ iz Tuzle.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad