Forum građana Tuzle: Pokušaji sprečavanja održavanja festivala Merlinka

Vijesti 15. mar 201911:52 > 11:55
N1

Forum građana Tuzle smatra neprihvatljivim ponašanje pojedinaca koji, kako se navodi u saopćenju, pokušavaju spriječiti otvaranje i održavanje festivala 'Merlinka'.

Iz Foruma poručuju da takvim ponašanjem ugrožavaju slobodu, pravo na okupljanje na neprimjeren i vandalski način pišući grafite na mjestima gdje nikom normalnom ne bi palo na pamet da nešto takvo uradi, a “što pokazuje moralni sunovrat i necivilizacijsko ponašanje”.

Poručuju da su građani Tuzle uvijek znali cijeniti slobodu, pravo na život, osobenosti svakog pojedinca bez obzira na njegove/njene višestruke identitete jer to su civilizacijske vrijednosti na kojima treba da počiva svako normalno društvo.

“Dozvolimo da svi građani i građanke ovog grada žive slobodno i bez straha da će im bilo ko drugi ugroziti slobodu i pravo na normalan život. Obaveza je svih državnih institucija da zaštite slobode građana koje su im zagrantovane Ustavom BiH, te ih pozivamo da to u konkretnom slučaju i obezbijede”, saopćeno je iz Foruma građana Tuzle.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad