Crnadak: Izjava ambasadora Mirze Hajrića degutantna i usmjerena protiv suživota

Vijesti 15. mar 201914:38 > 14:43
N1

"Teroristički napad na dvije džamije na Novom Zelandu predstavlja monstruozan zločin koji je proveden nad ljudima koji su se u miru molili bogu. Brutalnost i podmuklost ovog terorističkog napada treba da nas podsjećaju da borba protiv svih vidova terorizma nikada ne smije prestati", saopćio je danas ministar vanjskih poslova BiH, Igor Crnadak.

Crnadak se referirao na izjave ambasadora Mirze Hajrića u Australiji i Novom Zelandu, kazavši da su njegove riječi usmjerene protiv “suživota u BiH”. 

VEZANE VIJESTI

“Izjava ambasadora Mirze Hajrića kojom teroristički napad na Novom Zelandu povezuje sa zločinom u Srebrenici i sa BiH je degutantna i usmjerena protiv suživota u BiH, što se vidi i iz antisrpske histerije koju je izjava proizvela u dijelu sarajevskih medija. Opasno je i veoma neodgovorno luđački čin jedne poremećene i bolesne osobe dovoditi u vezu sa jednim narodom na način kako je to uradio ambasador Hajrić. Pozivam sve ljude u BiH, i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, da osude ovaj teroristički napad i da iskreno i u miru saosjećaju sa porodicama nastradalih”, izjavio je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad