Razočarenje u SDP-u: Kao da se organizuje korida u Čevljanovićima

Vijesti 16. mar 201912:06 > 12:13
N1

Emir Zlatar, član Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, kazao je danas ''SDP izgubio prefiks demokratske'' komentarišući događaje koji su doveli do napuštanje današnje sjednice dijela članova Glavnog odbora.

VEZANE VIJESTI

”Tražili su da oni vrše pregovore i formiraju normalno većinu tamo gdje su pobijedili. Nikakvih diskusija nije bilo, katastrofa.
Oni su izglasali neki zaključak koji je potpuno nejasan. Ovo je samo kupovina nekog bespotrebnog vremena, dakle jedna perfidna igra rukovodstrva SDP-a’‘, kazao je Zlatar

Potom je pojasnio ko je napustio sjednicu Glavnog odbora.

”Ko je napustio sjednicu? Ja sam napustio, dosta kolega iz Sarajeva, Tuzle. Danas se pojavila i tačka oko Kongresa. Sinoć u materijalima ovo nije bilo uopšte. Kao da se organizuje korida u Čevljanovićima pa dobijete na sjednici Glavnog odbora neke materijale za Kongres. SDP je izgubio prefiks demokratske”, poručio je Zlatar.

Dio članova Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine napustio je danas sjednicu ovog organa SDP-a usljed, kako oni kažu, nezadovoljstva činjenicom da se ne može raspravljati o prijedlozima Kantonalnog odbora SDP TK.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad