Jasmin Ahić, Husnija Kamberović, Erol Mujanović i Vanja Iličić u Novom danu

Vijesti 17. mar 201915:32 > 15:34
N1

Zakoračite u novu radnu sedmicu uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Aktuelne teme i zanimljivi gosti očekuju vas i ovog ponedjeljka.

U Novom danu govorimo o najsmrtonosnijem napadu u istoriji Novog Zelanda. O motivima kojima se vodio napadač Australijanac Brenton Tarant, slijeđenju opasnih ideologija, podizanju stepenu bezbjednosti širom svijeta pa tako i u BiH, razgovaramo sa Jasminom Ahićem profesorom na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u posljednja dva mjeseca registrovano je 113 oboljelih od morbila, najviše u dobi između 2 i 5 godina. Svi oboljeli su nevakcinisani. O situaciji sa obolijevanjem od morbila u Kantonu Sarajevo razgovaramo sa šeficom epidemiološke službe u Zavodu za javno zdravstvo Kantona Sarajevo Aidom Pitić.

Govorimo i o Asocijaciji biznis lidera u BiH. Ko su danas biznis lideri i kako mogu poboljšati imidž BiH u svijetu? Direktor Asocijacije, Erol Mujanović biće gost Novog dana.

Kako izgleda kada vam radni zadatak preraste u način života? Urednica i novinarka BH Radija 1 Vanja Iličić prevazišla je strah iz djetinjstva od maškara i danas svoj godišnji odmor planira po rasporedu karnevala. O karnevalima kao načinu života, Vanja će govoriti za Novi dan.

Društveno-političku svakodnevicu kroz naslovnice dnevnih novina komentarisaće istoričar Husnija Kamberović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/ iPad