Jasmina Demirović nova direktorica informativnog programa Nove BH

Vijesti 18. mar 201909:57 > 15:01
Nova BH

Poznata novinarka i urednica Jasmina Demirović velika je akvizicija Nove BH, koja ju postavlja na čelo svojih programskih sadržaja kao glavnu urednicu i direktoricu informativnog programa. Pod njenom će se palicom uskoro emitirati novi informativni program koji stavlja gledatelja u centar i radi za dobrobit svih građana donoseći nepristrane i vjerodostojne informacije iz svih kutaka zemlje.

Bogatu karijeru, Demirović je od prvih dana gradila u informativnom segmentu, od novinarske, uredničke i voditeljske pa sve do producentske uloge obilježio je predan, ozbiljan i istraživački rad zbog kojeg je danas jedna od najjačih novinarskih imena u regiji.

Pohađala je CNN-ov Journalism Fellowship program, radila sa vrhunskim profesionalcima, novinarima i urednicima jedne od najutjecajnijih medijskih kuća u svijetu. Bila je član ekipe političkog magazina „Crta“ na BHT1, kojem je 2011. godine Društvo novinara Bosne i Hercegovine dodijelilo nagradu za najbolju televizijsku emisiju.

Na N1 televiziji sa koje prelazi na Nova BH producirala je veliki broj specijalnih i vanrednih programa, izvještavala sa svih velikih događaja iz zemlje i svijeta (ICTY, Izbori 2016. i 2018.).

“Dnevnik koji trenutno stvaramo i koji će gledatelji uskoro gledati na Nova BH jedan je od najvećih izazova u mojoj karijeri i projekt na koji sam izuzetno ponosna. Okupili smo vrhunske profesionalce koji će promijeniti poimanje informiranja i zajedno ćemo donijeti jedan inovativan, dinamičan, tehnološki napredan, pouzdan i neovisan informativni program. Građani i njihov glas će biti u fokusu našeg programa stoga će u našim dnevnicima sadržaj biti ne samo šta je neko rekao nego šta je uradio i kako će se to odraziti na kvalitet života svih građana ove zemlje. Ponosna sam što sam član Nova TV tima i vjerujem da će program koji stvaramo biti novi ‘čan obitelji’ naših gledatelja”, rekla je direktorica Informativnog programa Nova BH Jasmina Demirović.

Nova BH, najmlađa komercijalna televizija u Bosni i Hercegovini, koja je u eter startala u oktobru prošle godine ostvarila je izvanredne rezultate na medijskoj sceni i u rekordnom roku se pozicionirala kao najgledanija televizija u državi (izvor: Audience Measurement, SHR 9,2%, period februar 2019.).

To je rezultat predanog i konstantnog rada tima Nove BH televizije koja će uskoro svojim gledateljima donijeti nove atraktivne sadržaje s ciljem da nepristranom i vjerodostojnom informacijom radi za dobrobit građana i gledatelja te da vrhunskom zabavom obogati njihove živote pružajući razonodu i inspiraciju.

Nova BH uskoro predstavlja novi informativni program koji će prema najvišim standardima stvarati vodeći stručnjaci u zemlji i regiji na čelu s renomiranom novinarkom i urednicom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/ iPad