Puhalo, Bećirović, Čengić i Enzo Quattrociocche u Novom danu

Vijesti 18. mar 201912:55 > 12:56
N1

U jutarnjem programu N1 televizije u utorak, 19.03. govorimo o drugostepenoj presudi Radovanu Karadžiću, protestima u Beogradu, aktuelnim političkim temama. Naši gosti govore uživo u studiju, Banja Luci, Ljubljani. Donosimo i pozitivne priče o mladim ljudima koji biraju ostati u Bosni i Hercegovini, kao i aktuelne vijesti i priče iz države i regiona.

U Novom danu razgovaramo o eskalaciji protesta proteklih dana u Beogradu. Analizu iz perspektive socijalne psihologije donosi Srđan Puhalo. Govorimo i o njegovim istraživanjima selefijskih zajednica u BiH, te sutrašnjoj drugostepenoj presudi Radovanu Karadžiću.

A o drugostepenoj presudi Radovanu Karadžiću govori i Zijad Bećirović, direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane. Šta presuda znači za historijske fakte i društvenu klimu ovih prostora, ali i za međunarodnu zajednicu. Hoće li Karadžić biti osuđen i za genocid u 7 bh. općina?

Godišnji sastanak odbora guvernera EBRD-a biće održan u maju u Sarajevu. Radi se o jednom je od važnijih događaja u BiH, jer je planiran dolazak više od dvije hiljade osoba – od čega 67 EBRD-ovih guvernera, veliki broj biznismena i investitora iz cijelog svijeta. O sastanku odbora i drugim temama govori Enzo Quattrociocche, generalni sekretar Evropske banke za obnovu i razvoj.

O sjednici Glavnog odbora SDP-a održanoj u subotu, odluci da se u Tuzlanskom kantonu ne ide u koaliciju sa SDA i PDA, isključenju Damira Nikšića i drugim aktuelnim političkim temama, govori Irfan Čengić, generalni sekretar SDP-a.

U rubrici press u Novom danu Milenko Voćkić, urednik Radija Slobodna Evropa.

Ko će nas liječiti – pitanje je koje mlađe generacije svakodnevno postavljaju suočeni s informacijama o odlasku ljekara iz Bosne i Hercegovine. Merjema Karavdić, mlada ljekarka opće prakse zaposlena u Centru za Srce u Općoj bolnici Sarajevo, govori o motivaciji da ostane raditi u Bosni i Hercegovini, uprkos 2 ispunjena kriterija da ode: ponudama u drugim zemljama i poznavanju njemačkog jezika.

Sarajevo će 20. i 21. marta biti domaćin 5.Internacionalnog festivala kafe, čaja, čokolade i prateće opreme „COFFEE FEST SARAJEVO“. Dejan Radović, organizator festivala u studiju je sa nama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/ iPad