Irfan Čengić za N1: U pripremi spisak članova koji su radili protiv SDP-a

Vijesti 19. mar 201908:36 > 09:10
N1

Irfan Čengić, generalni sekretar Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 da se ''nije moglo preći'' preko uvreda koje je Damir Nikšić izgovorio prema drugim članovima ove stranke.

Gostujući u Novom danu N1 televizije, Čengić je kazao da će Predsjedništvo SDP-a pripremiti spisak još nekih članova koji su kršili Statut SDP-a.

O imenima, pak, nije htio govoriti.

”Nije se moglo preći preko onog vrijeđanja, kada vrijeđate druge članove to je nešto što se ne može oprostiti u SDP-u, a ne bi trebalo ni u drugim strankama. Po našem Statutu u klubovima mogu djelovati i zastupnici koji nisu članovi partije. Nikšić može dati doprinos. Usvojen je zaključak da Predsjedništvo pripremi spisak drugih članova koji su kršili Statut SDP-a, ugled i pozivali da se glasa protiv SDP-a. To će Glavni odbor razmatrati na sljedećoj sjednici”, rekao je Čengić.

Podsjećamo, na sjednici Glavnog odbora SDP-a proteklog vikenda donesena je odluka o isključenju Damira Nikšića iz članstva stranke. On je je početkom februara ušao na sjednicu Glavnog odbora SDP BiH, gdje je uzvikivao “izdajice” – zbog čega je udaljen iz zgrade.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad