Sarajevo: Djevojka uhapšena zbog lažnih tablica na vozilu

Vijesti 20. mar 201912:57 > 12:58
N1/Ilustracija

Sarajevska policija uhapsila je jednu žensku osobu nakon što je nakon rutinskog pregleda utvrđeno da se na njenom vozilu nalaze tablice drugog automobila.

Kako piše u saopćenju MUP-a u 00,45 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, policijski službenici Pete policijske uprave su zaustavili i kontrolisali motorno vozilo marke Renault Twingo, kojim je upravljala A.G., rođena 1992. godine u Goraždu, privremeno nastanjena u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske tablice i da su otuđene sa putničkog motornog vozila marke Fiat Punto, dana 03./04.03.2019. godine iz ulice Blažujski drum, općina Ilidža.

Istog dana u 01,00 sati, A.G. je lišena slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa). O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/ iPad