Vijeće ministara danas o Strategiji komuniciranja o procesu pristupanja BiH EU

Vijesti 21. mar 201907:48 > 07:50
N1

Direkcija za evropske integracije dostavila je Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Prijedlog odluke o usvajanju Strategije komuniciranja o procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji - od kandidatskog statusa do članstva, o kojoj bi se Vijeće trebalo izjasniti na danas na sjednici.

Prema predloženom dnevnom redu, državni ministri bi trebali biti upoznati o Informaciji o dosadašnjim aktivnostima u vezi sa organizacijom Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koji bi trebao biti upriličen od 7. do 9. maja u Sarajevu.

Vijeće ministara razmotrit će i Informaciju za Predsjedništvo BiH o stanju u oblasti migracija u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH koju je pripremilo Ministarstvo sigurnosti.

Ministri bi trebali odlučiti i o opravdanosti učešća pripadnika policijskih službi iz BiH u stabilizacijskoj misiji Ujedinjenih naroda u Demokratskoj Republici Kongo jer je Prijedlog ocjene opravdanosti pripremilo također Ministarstvo sigurnosti BiH.

Jedna od tačaka dnevnog reda je i Informacija o aktuelnoj političkoj situaciji u vezi s medijskim istupima u sigurnosnom sektoru, kao i Izvještaj o radu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) za prošlu godinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/ iPad