Mektić na operaciji u Zagrebu

Vijesti 21. mar 201909:43 > 09:46
N1

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić nalazi se u Zagrebu. Došao je privatno, službenim automobilom i s osiguranjem.

Mektić je, rekao nam je, u Zagreb stigao na operaciju očiju u jednu privatnu polikliniku.

Za pitanja našeg reportera Hrvoja Krešića nije bio pretjerano raspoložen, rekao je kako ima “kiruršku intervenciju za oku”.

“Ne bih sada o tome”, rekao je na pitanja o svojim izjavama koje su uzburkale odnose dviju država posljednjih dana.

Na pitanje o tome je li dostavio dokaze svojih tvrdnji Tužiteljstvu BiH, Mektić je rekao: “Idem, idem”, i ušao u polikliniku bez odgovora na naše pitanje.

Podsjetimo, ministar sigurnosti BiH nedavno je ustvrdio da već godinu, dvije raspolaže s informacijama da je hrvatska obavještajna služba pokušala vrbovati ljude u BiH koji imaju veze sa selefijskim pokretom – a sve da bi se dokazala teza Kolinde Grabar-Kitarović o tisućama radikalnih boraca u BiH.

Mektić je ustvrdio kako su “hrvatski obavještajci” bili uključeni u tajnu operaciju čiji je cilj bio pokazati da u BiH djeluju naoružane skupine radikalnih islamista-selefija odnosno kako su opravdane ranije izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o tisućama islamističkih ektremista u BiH koji su prijetnja sigurnosti cijele regije.

Mektić je kao osobe izravno umiješane u navodne aktivnosti prozvao generalnog konzula Hrvatske u Tuzli Ivana Bandića te novinara Radio-televizije Republike Srpske Matu Đakovića koji slovi kao osoba bliska predsjedatelju Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

“Unazad nekoliko godina smo zadokumentirali, odnosno došli do saznanja da hrvatska služba radi na vrbovanju naših državljana. Tu je u BiH angažiran hrvatski konzul u Tuzli Ivan Bandić te još određeni broj osoba koje su pokušale iskombinirati jednu obavještajnu operaciju vezano za naoružavanje selefija ovdje”, izjavio je Mektić kako ga navodi sarajevski portal Faktor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.