Građani Sarajeva o slučaju pekara "Manja" u Sarajevu (VIDEO)

Vijesti 22. mar 201919:30 > 19:30
N1

Pojedini građani Sarajeva su u razgovoru kazali kako treba utvrditi pozadinu priče, ali ako se pokažu kao tačni komentari vlasnika Saše Trivića, anketirani građani navode, treba podržati bojkot lanca pekara.

Nakon što je Trivić na Twitteru napisao: “Nećete me natjerati da branim Karadžića (imam lične razloge), ali da mi kažete da sam genocidan ili da živim u genocidnoj tvorevini, a da vam ne kažem mrš ne ide bre”, korisnici društvenih mreža objavili su ranije komentare vlasnika pekara “Manja”.

VEZANa VIJEST

Trivić je 9. januara 2016. podijelio status jedne korisnice Twittera koja je ispod fotografije sa Ratkom Mladićem napisala: “Na svemu vam hvala. Generale, srećan ti Dan Republike”, a Trivić je u komentaru dodao “Jedan jedini”.

Komentari vlasnika lanca pekara na društvenim mrežama izazvali su revolt Sarajlija.

Anketa:

– Otvoriti u Sarajevu bilo kakvu radnju, a ići kontra – to može samo budala. Pogotovo ratne zločince…Nije mi jasan frajer nikako.

– Treba istražiti dubinski, mislim da brzo reagujemo “na prvu”. Ne znam je li istina ili nije, ali mislim da uvijek ima druga strana priče. (A ako je istina šta to znači za vas?) Ako je istina i ja bih bojkotovala. Sigurno ne bih podržala.

– Ako je istina šta je taj gospodin izjavljivao onda treba ga bojkotovati.

Treba istaći kako su iz pekara “Manja” izrazili žaljenje i naveli da “stav koji je predstavljen u javnosti ne predstavlja stav kompanije i njenih zaposlenih”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad