U nesreći u Rudniku "Boksit" poginule dvije osobe

Vijesti 22. mar 201920:49 > 20:53
Anadolija

U nesreći koja se u petak dogodila u jamskom kopu "Braćan" Rudnika "Boksit", na području Srebrenice, poginula su dva rudara, potvrdio je za N1 glasnogovornik Policijske uprave Zvornik, Miljan Bobara.

Rudari Slaviša Žugić (44) iz Milića i Branislav Ostojić (30) iz Zvornika ostali su zatrpani nakon što se jamskom kopu “Braćan” odronila se veća količina materijala.

Iz Rudnika “Boksit” su saopštili kako su “odmah nakon saznanja direktor Sektora `Rudarstvo` Dragan Simić obavijestio entitetske rudarske i geološke inspektore koji su već u popodnevnim časovima bili na mjestu događaja”.

Također, predsjednik kompanije “Boksit” Rajko Dukić odmah je o svemu obavijestio komandira Policijske stanice u Milićima, a preko njega i Policijsku upravu u Zvorniku.

“Ekipa čete za spasavanje, kao i zaposleni, našli su se ubrzo na licu mjesta, čineći sve da se odstrani materijal i dođe do zatrpanih rudara”, dodaje se u saopštenju. Nažalost, kako je potvrđeno iz PU Zvornik, u nesreći su stradale dvije osobe.

“Nadležni inspektori izvršili su uviđaj i očekuje se da će oni, kao mjerodavna službene osobe, dati odgovarajuće izjave, a dalja istraga će pokazati da li je bilo određenih propusta koji su doprinijeli da dođe do nesreće”, dodaje se u saopštenju Rudnika “Boksit”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad