Na kolektivnom vjenčanju u Travniku udala se i Sarajka Elma Đozo

Vijesti 23. mar 201919:24 > 20:07
N1

U Travniku je danas upriličeno kolektivno vjenčanje. Povodom Dana opštine Travnik, čelnici opštine su, za pet parova, poklonili vjenčanje iz snova. Ovo je sada već tradicionalni događaj, koji za cilj ima uljepšati jedan dan mladima i obezbijediti im sve uslove za jedan od najvažnijih dana u njihovim životima.

Iz Sarajeva u Travnik je stigla Elma Đozo. Ona i njen izabranik Belmin jedan su od pet parova koji su se danas vjenčali u neobičnom okruženju. Spojila ih je ljubav prema voljenom klubu – sarajevskom Željezničaru.

Prvo je počelo sa Željezničarom, pa je nastavilo na nas dvoje. Sve mi je plavo“, kazala nam je Elma.

Dolazim u Travnik da se udam, a idemo u Bihać da živimo“, dodala je.

U Travniku život nastavljaju Hanumica i Alija Barupa. I oni su danas zaplovili vodama novog života.

“Nisam ovako zamišljala, ali sve se uklopilo i super je, u skladu sa atmosferom se osjećamo. Dugo smo ovo planirali i evo sad se sve poklopilo”, istakla je Hanumica Varupa.

Na srednjovjekovnoj tvrđavi Stari grad u Travniku, općina je upriličila besplatno vjenčanje, zakusku i zabavu za mlade bračne parove.

Ovo je lijepa uspomena za ljude koji se na ovo odluče, koji se odluče da na ovaj način krenu u novi život. Nadam se da će im biti sretan, zadovoljan, da će imati lijepo potomstvo, da će se lijepo slagati i doprinijeti razvoju našeg zavičaja“, naglasio je Almir Hadžiemrić, načelnik Travnika.

Ovo je jedan u nizu organizovanih događaja u povodu osme manifestacije “Dani općine Travnik”. Na parovima je bilo samo da izraze želju za vjenčanjem, sve ostalo je bio posao ove općine.

“Postoji mnogo trenutaka u životu koje zaboravimo, neke poželimo ponovo preživjeti, ali ja vjerujem da će se ovoga trenutka sigurno svi sjećati”, izjavila je Aldijana Dizdar, PR Dana općine Travnik.

“Ove godine smo odlučili da pružimo priliku i drugim parovima, iz cijele BiH da se pridruže, da to ne bude samo lokalno. Evo imamo jedan par i iz Novog Travnika, mladenka nam dolazi iz Sarajeva”, dodala je.

Ovo kolektivno vjenčanje na otvorenom bilo je svojevrsna senzacija za brojne Travničane. Mnogi su se okupili kako bi ispratili mladence, hvatali bidermajer, popili čašu šampanjca ili probali svadbenu tortu. Bit će ovo dan za pamćenje pod vedrim nebom za sve one koji su od danas upravo vjenčani.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/ iPad