U utorak sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida

Vijesti 24. mar 201911:46 > 11:48
N1/Ilustracija

U utorak, 26. marta, u prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari biće održan prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a" Srebrenica.

Predsjednik Organizacionog odbora i zamjenik načelnika Opštine Srebrenica Hamdija Fejzić je u pozivu za sastanak, uz ostalo, predložio da se na njegovom dnevnom redu nađe konstituisanje pododbora i izbor predsjednika pododbora, te razmatranje Pravilnika o radu Organizacionog odbora.

Inicijalni sastanak Organizacionog odbora održan je 18. marta u Srebrenici.

“Drago mi je da smo na najbolji mogući način organizovali ovaj sastanak i izabrali rukovodstvo. Ponovo ćemo se sastati 26. marta kada će biti imenovani predsjednici pododbora, a oni će poslije imati zadatak da formirau svoje pododbore. S ovim današnjim sastankom krećemo u aktivnosti pripreme obilježavanja 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica. Dosta je posla pred nama, ali smatram da će tim ljudi koji će raditi u organizaciji ostati približno isti kao i proteklih godina. Svi oni imaju iskustva, i vjerujem da će sve biti organizovano kako i treba da bude, uz dužnu počast žrtvama genocida”, rekao je tada Fejzić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/ iPad