Esad Bajtal, Bulend Biščević i Marija Perić u Novom danu

Vijesti 24. mar 201919:23 > 19:28
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Hoće li Trgovska Gora ipak biti trajno odlagalište radioaktivnog otpada iz Hrvatske? Šta su institucije BiH učinile da osujete namjeru Hrvatske da odlaže otpad uz granicu sa BiH? Saša Magazinović i Jasmin Emrić iz Kluba zelenih govore o ovom važnom problemu.

Esad Bajtal, politički analitičar, komentariše političku poziciju BIH u odnosima sa susjedima. Jesu li obavještajno špijunske afere, epilozi presuda, sporovi oko odlaganja otpada pravi pokazatelj odnosa ili može biti drugačije?!

Šta znači biti medijski pismen? Ima li BIH samosvjesne i aktivne građane koji mogu odgovorno i kritički promišljati o sebi i demokratskom društvu? Koliko je važno da medijska pismenost bude dio formalnog obrazovanja – Emir Vajzović sa FPN u Sarajevu promišlja o ovim pitanjima.

Bavimo se i kvalifikacionim utakmicama za Euro 2020. BiH sa Armenijom i Grčkom. O igri bh. reprezentativaca, utakmicama koje predstoje, šansama i propuštenim prilikama za Novi dan govori Bulend Buki Biščević, bivši fudbaler.

Uživo smo u Tomislavgradu. Modna priča Marije Perić počela je iz hobija prije pet godina. Danas Marija vodi modnu kuću i zapošljava 22 radnice. Koliko je teško u moru svjetskih modnih brendova plasirati torbe iz bh. proizvodnje saznajte pred kraj emisije.

Za kraj Novog dana najavljujemo koncert koji će se 28. marta u 20:00h održati u Domu mladih pod nazivom ”Isto Johnny, isto Azra” koji je posvećen radu Branimira Johnnyja Štulića i grupe Azra. Specifičnost ovog koncerta u odnosu na koncerte tribute to Azra je što će pjesme izvoditi Marko Nakić koji je identičan Johnnyju Štuliću i fizički i vokalno, također izvodit će i pjesme koje su se rijetko izvodile na koncertima Azre ili koje su snimljene neposredno prije Johnnyjevog odlaska u Holandiju ili nakon toga, pa nije bilo prilike, uključujući i njegove obrade sevdaha.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 7 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad