Milan Tegeltija, Svetozar Pudarić i Samira Hurem u Danu uživo

Vijesti 26. mar 201913:05 > 13:14
N1

Danas u Danu uživo možete pogledati:

Anonimna grupa tužioca dostavila je svim članovima VSTV-a, Uredu disciplinskog tužioca, Tužilaštvu BiH te medijima u našoj zemlji krivičnu i disciplinsku prijavu protiv Milana Tegeltije i NN lica u VSTV-u i u Republičkim tužilaštvima. O sadržaju anonimne optužbe, odgovorima, imenovanju Dalide Burzić za sutkinju Suda BiH dok se protiv nje vodio disciplinski postupak i drugim aktuelnim temama, za Dan uživo govori Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a.

Svetozar Pudarić prvi je obznanio podnošenje kandidature za predsjednika SDP-a, na izborima za predsjednika stranke koji će se održati 25. maja. CIK SDP-a kandidature ovjerava sutra, a konkurenciju će, nezvanično, činiti još 3 imena. Šta su razlozi za kandidaturu, kakva je sudbina Bh. bloka poslije današnje sjednice Predsjedništva ove stranke, jesu li pregovori SDP-a sa SDA bili dovoljan okidač osjećaja nepovjerenja glasača – teme su o kojima govorimo u Danu uživo sa Svetozarom Pudarićem, članom predsjedništva SDP BIH.

Uživo smo u Banjaluci, pratimo sastanak Milorada Dodika i lidera opozicionih stranaka u Republici Srpskoj, a donosimo i izvještaj uživo sa protesta stotina radnika hrvatskog brodogradilišta Uljanik.

Večeras fudbalska reprezentacija BiH igra drugu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. Nakon pobjede Armenije rezultatom 2:1 i 3 boda na tabeli, večerašnji protivnik – Grčka, mogao bi biti složeniji – barem po iskustvu prethodnih utakmica. Uživo smo u Zenici, govorimo o atmosferi prije tekme, a šta su kvaliteti utakmice sa Armenijom, gdje je reprezentacija pravila greške i kakve su nam šanse za plasman na Euro – komentariše Samira Hurem, selektorica i trenerica ženske fudbalske reprezentacije BiH.

Aktuelne tweetove i postove sa društvenih mreža sa nama u studiju komentariše novinar Elvir Bucalo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad