DF pozvao na ujedinjenje sa SDP-om

Vijesti 26. mar 201915:09 > 15:12
N1

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Demokratske fronte doneseno je nekoliko zaključaka, među kojima je i poziv SDP-u BiH da se dvije stranke ujedine.

“Pozivamo sve političke organizacije, pojedince i društva, prije svih one socijaldemokratskog opredjeljenja na okupljanje, okrupnjavanje i zajedničko političkog djelovanje, koji ima za konačan cilj ujedinjenje ljevice u Bosni i Hercegovini u jednu snažnu političku organizaciju, s osnovnom zadaćom da izgradimo bosansko-hercegovački politički stub građanske provinijencije, kao istinskog integrativnog faktora društva i države Bosne i Hercegovine”, navode iz Demokratske fronte.

Očekujemo od SDP BiH, njegovih organa, rukovodstva, zastupnika, istaknutih pojedinaca u organima. članova, aktivista i simpatizera da odmah i bez odlaganja udružimo naše političke organizacije i kapacitete, a sve na temelju ranijih zajedničkih kongresnih odluka i potpisanih sporazuma o ujedinjenju bosansko-hercegovačke političke ljevice, u koju je DF spreman uklopiti svoj politički subjektivitet.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad