Poruka Denisa Zvizdića Jusufu Nurkiću

Vijesti 26. mar 201916:50 > 16:55
N1

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac i član NBA ekipe Portland Trail Blazers Jusuf Nurkić doživio je tešku povredu tokom sinoćnje utakmice protiv Brooklyn Netsa, koju su Blazersi dobili nakon dva produžetka sa 148:144.

Nurkić je u drugom produžetku nezgodno doskočio i slomio lijevu nogu. Bh. centra očekuje dug oporavak, što je veliki udarac za Blazerse uoči playoffa, koji počinje za manje od mjesec dana.

Poruku podrške Nurkiću poslao je i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvidzić.

“Iskrena podrška i želja za brzim oporavkom velikom čovjeku i sportisti Jusufu Nurkiću. Jusuf je bio, jeste i dalje će biti jedan od najboljih ‘sportskih’ ambasadora BiH, i na tome mu veliko hvala. Svi smo uz tebe!”, napisao je Zvizdić.

Košarkaši na parketu, kao i publika sinoć u Moda Centeru u Portlandu, ostali su šokirani kada je bosanskohercegovački košarkaš Nurkić u doskoku slomio lijevu nogu, a potom se srušio ispod protivničkog koša. Nurkićeva lijeva noga praktično je visila dok je ležao na parketu. 

Ljekarske ekipe su brzo intervenisale, a Nurkić je potom, uz aplauz cijele dvorane, iznesen sa parketa, te prebačen u bolnicu. 

Nakon povrede, na društvenim mrežama uslijedile su brojne poruke podrške saigrača iz Portland Blazersa, ali i drugih Nurkićevih kolega iz NBA lige, koji su mu uputili emotivne poruke i želje za što brzi oporavak.

Play maker Portlanda Lillard je na Instagramu podijelio fotografiju Jusufa Nurkića, uz poruku: “Puno ljubavi i molitve za mog velikog mlađeg brata! Volim te, brate … Drži glavu gore i ja sam uz tebe kao uvijek”.

“Najljepše želje za Jusufa Nurkića. Ostani jak i vrati se još jač”, napisao je Španac i centar Milwaukee Bucks Pau Gasol.

Podršku “Bosanskoj zvijeri” dao je i košarkaš Brooklyn Netsa Jared Dudley. 

“Molitve za Nurkića. Mrzim vidjeti ovakve ozlijede. Zdravlje je mnogo bitnije od košarke. Siguran sam da ćeš se brzo oporaviti i vratiti se još jači”, poručio je Dudley.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad