Ambasador SAD-a u BiH sastao se sa Radovanom Viškovićem i Željkom Cvijanović

Vijesti 26. mar 201917:05 > 17:10
Vlada RS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u svom kabinetu, sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ericom G. Nelsonom.

Na sastanku je razgovarano o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, s osvrtom na ekonomske reforme koje se planiraju provesti u narednom periodu, navodi se u saopštenju Vlade Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je istakao da je Vlada opredjeljena za unapređenje uslova privređivanja, stvaranje uslova za veće plate radnika, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru.

“Takođe, predsjednik Višković je ukazao na važnost prevazilaženja zastoja u provođenju reformi, realizaciji infrastrukturnih projekata i saradnje sa međunarodnim finansijskim organizacijama, prije svega sa Međunarodnim monetarnim fondom, kroz formiranje novog saziva Savjeta ministara i Vlade Federacije BiH, a radi preduzimanja konkretnih aktivnosti i mjera na unapređenju poslovne klime, uslova privređivanja i unapređenja standarda građana”, stoji u obavijesti.

Premijer Višković je istakao da u Republici Srpskoj posluje kompanija En-si-ar (NCR) i zapošljava 200 ljudi i da je Vlada opredjeljena da u partnerskom odnosu sarađuje sa investitorima u bližem i daljem okruženju i da se kroz ovakve primjere šalje poruka i ostalim investitorima da ulažu u Republici Srpskoj.

Na sastanku je zajednički ocijenjeno da je unapređenje poslovnog okruženja, osmišljavanje i provođenje novih reformi važno za sveukupni razvoj ali i za domaće i strane investitore.

Vlada RS

Nelson se danas sastao i sa predsjednicom RS, Željkom Cvijanović.

Ona je stakla da su institucije Republike Srpske u potpunosti posvećene evropskim integracijama i nastavku ekonomsko-socijalnih reformi s ciljem poboljšanja privrednog ambijenta i životnog standarda građana.

“Cvijanović je naglasila da je poštovanje demokratskih procedura i sprovođenje izborne volje građana, koje podrazumijeva formiranje novog saziva Savjeta ministara, pretpostavka legitimnog funkcionisanja zajedničkih institucija i efikasnog rješavanja veoma zahtjevnih zadataka na evropskom putu”, navodi se.

Oni su razgovarali i o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj i BiH, te o unapređenju saradnje SAD i Srpske, saopšteno je iz Biroa predsjednika Republike Srpske za odnose s javnošću.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad