Rasim Ibrahimagić, Belma Čečo-Bakrač, Haris Dubica i Damir Mašić u Novom danu

Vijesti 27. mar 201916:33 > 16:38
N1

U Novom danu u četvrtak ujutro možete pogledati.

Evropski komesar za proširenje Johannes Hahn dolazi sutra u Sarajevo. Komesar Hahn će sutra i prekosutra razgovarati o trenutnom stanju socijalno-ekonomskih reformi koje se zemlja obavezala poduzeti kako bi krenula naprijed na svom putu ka EU. Hahn će se sastati predstavnicima organizacija civilnog društva, političkim vlastima. Rasim Ibrahimagić iz Inicijative za monitoring evropskih integracija naš je gost.

Govorimo i o položaju ljevice u BiH, ponudi DF-a, reakcijama koje su uslijedile. Naš gost je Damir Mašić iz SDP BiH.

Neven Crvenković, glasnogovornik UNHCR-a za Jugoistočnu Evropu gost je Novog dana, govorimo o tražiteljima azila u našoj zemlji. Također, pričamo i o osam godina od početka rata u Siriji i jedne od najvećih izbjegličkih kriza.

Direktor Narodnog pozorišta RS Nenad Novaković uživo iz Banjaluke govori za Novi dan. O umjetnosti i politici.

Najavljujemo nove premijere u Narodnom pozorištu Sarajevo. Ovaj put govorimo o baletu, uskoro na repertoaru “Uspavana ljepotica”. v. d. umjetnička direktorica Baleta NPS Belma Čečo-Bakrač naša je gošća.

NetWork 9 konferencija, otvorena je jučer u Neumu. Učesnicima nudi predavanja iz 6 tematskih cjelina, digitalna transformacija, razvoj aplikativnih rješenja, infrastruktura i sigurnost, poslovna upotreba tehnoloških rješenja, predavanja stručnjaka iz šire IT zajednice, edukacijska rješenja i studije slučaja.

Haris Dubica osniva kulturni centar u Švicarskoj. Ovim projektom želi podržati kulturno stvaralaštvo BiH i bh. dijaspori pružiti mogućnost da uživaju u izvedbama koje dolaze iz BiH. Proslavljeni režiser Haris Dubica je gost Novog dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad