Banjaluka: Ekspresna reakcija policije nakon krađe vozila

Vijesti 28. mar 201907:40 > 07:45
N1

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka identifikovali su i uhapsili osobe inicijala N.M., B.M., N.P., M.K. osumnjičene da su izvršili krivično djelo teška krađa, saopćeno je iz PU Banjaluka.

Naime, kako piše u saopćenju, nakon zaprimljene prijave da su nepoznata lica otuđila putnički automobil marke Audi sa parking prostora iz Bulevara Živojina Mišića, grad Banjaluka, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzeli su niz operativnih i istražnih mjera i radnji, koje su rezultirale pronalaskom vozila u mjestu Boškovići, opština Laktaši. Vozilo će nakon završenih neophodnih radnji biti vraćeno vlasniku.

Također, zahvaljujući izuzetim tragovima sa lica mjesta, te brzom i efikasnom reakcijom, blokadom izlaza iz grada i operativnom postupanja, identifikovani su osumnjičeni.

O svim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta dostavi izvještaj za krivično djelo teška krađa.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka nastavljaju rad na utvrđivanju da li se i druga lica mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela”, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad