Dan uživo: Gosti su Bogdan Tanjević, Suzana Radanović i Muriz Memić

Vijesti 28. mar 201915:46 > 15:49
N1

Komesar za proširenje EU Johannes Hahn danas je stigao u posjetu Bosni i Hercegovini. O porukama koje je uputio domaćim političarima a tiču se reformi i procesa EU integracija govorimo danas u Danu uživo.

Naše ekipe su na terenu, a gost komentator je Zijad Bećirović direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije IFIMES.

Johannes Hahn sastao se danas i sa Suzanom Radanović i Murizom Memićem, roditeljima stradalih Davida Dragičevića i Dženana Memića. O ishodu sastanaka roditelji mladića govore u našoj emisiji.

U FIBA-inu Kuću slavnih ove godine ući će i legendarni trener sarajevske Bosne Bogdan Tanjević, koji je sa “studentima” 1979. godine osvojio titulu evropskog prvaka. O ovom priznanju, ali i povrijeđenom Jusufu Nurkiću, košarkašu Portlanda, razgovaramo u Danu uživo.

Aktualnu političku situaciju prati naša Adisa Imamović. Donosimo zaključke sa sjednice Predsjedništva SDA.

Uživo smo u Bihaću gdje se danas nalaze načelnici i gradonačelnici iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, kako bi potpisali svečanu izjavu o pomoći tom gradu, te zajednički posjetili migrantski kamp BIRA.

Uoči početka ljetne sezone idemo i na bosanskohercegovačko more. Kako teku pripreme, ima li možda već hrabrih kupača na plažama – zna naša Đenana Kaminić.

Sa nama danas i direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić. O humanitarnoj akciji u organizaciji centra, aktivnostima u sezoni na izmaku i pirpremama za novu, govori za našu emisiju.

Sarajevo će od 4. do 7. jula ove godine biti domaćin prvog Svjetskog kupa u BASE skokovima – Sarajevo Air Game. Do tada mi uživo idemo na jedan probni skok i prenosimo ga uživo u 18h. Gledajte najbolje svjetske skakače sa padobranom u našem programu.

Društvene mreže komentarišemo sa Adisom Nadarevićem, novinarom, kolumnistom i twitterašom poznatim pod imenom Riđobrki.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad