Muftija Abdibegović: Biskup Komarica uživa veliki ugled među muslimanima

Vijesti 29. mar 201910:57 > 11:02
Matija Topolovec/PIXSELL

Biskup banjalučki Franjo Komarica razgovarao je s novim muftijom banjalučkim Nusretom ef. Abdibegovićem, koji je izrazio spremnost na zajedničku suradnju oko izgradnje pozitivne atmosfere među građanima Banjaluke i na području banjalučkog muftijstva i biskupije.

Ef. Abdibegović je, tokom sastanka, izrazio zahvalnost biskupu za dosljedno zalaganje za sve obespravljene ljude u BiH i za raznu pomoć koju je zajedno sa svojim suradnicima pružao tijekom rata i u poratnom vremenu također i brojnim muslimanima.

Naglasio je kako biskup uživa veliki ugled i poštovanje i među muslimanskim vjernicima diljem BiH, objavila je Tiskovna agencija Banjalučke biskupije.

Mons. Komarica je zahvalio muftiji Abdibegoviću za dolazak u Banjalučki ordinarijat te izrazio želju za konstruktivnom suradnjom s njim i sa svima kojima je na srcu mirna i sigurna budućnost svih ljudi kojima je Bosna i Hercegovina domovina.

Spomenuvši dobru međusobnu suradnju tijekom i nakon rata oko pomaganja ljudima u njihovim različitim nevoljama i potrebama, biskup Komarica je izrazio nadu da će se ta suradnja ubuduće još intenzivirati.

Iznio je želju da i u Banjaluci aktivnije djeluje Međureligijsko vijeće, slično kao i u Sarajevu, što je biskup srdačno pozdravio.

Bio je to prvi susret banjalučkog biskupa Komarice i banjolučkog muftije Abdibegovića, od kako je muftija preuzeo tu službu u Banjaluci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad