Mjesečne i godišnje karte od 1. maja važe u vozilima GRAS-a i Centrotransa

Vijesti 29. mar 201916:27 > 16:30
N1

Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo putem svog Facebooka potvrdio je da od 1. maja 2019. godine sve mjesečne i godišnje karte javnog prijevoza važe i u vozilima “Gras” i “Centrotrans”

“Vlada Kantona Sarajevo je danas, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela zaključak kojim se obavezuju prijevoznici KJKP GRAS i Centrotrans – Eurolines da omoguće korisnicima prijevoza – putnicima u Kantonu Sarajevo da sa jedinstvenom kartom (osim pojedinačnih karata) koriste usluge javnog linijskog prijevoza putnika kod oba prijevoznika”, napisao je.

Vlada je obavezala “GRAS” i „Centrotrans – Eurolines“ da u što kraćem roku, a najkasnije od 01.05.2019. godine u potpunosti postupaju u skladu sa odredbama Privremenog uputstva o načinu utvrđivanja i definisanja tarifnog sistema u Kantonu Sarajevo.

“Uputstvom, koje sam donio propisano je da će se vozne karte koristiti u skladu sa zonama kojima pripadaju u svim prevoznim sredstvima na području Kantona Sarajevo, a u skladu sa vrstom linija za koju su izdane, to jeste, predviđeno je da se kuponi Grasa-a i Centrotransa nesmetano koriste kod oba prijevoznika”, naveo je Šteta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad