Borenović: Idem na sastanak kod predsjednice RS, treba zauzeti jedinstven stav

Vijesti 30. mar 201911:48 > 11:49
N1

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović potvrdio je da će se odazvati sastanku koji je za 2. aprila sazvala predsjednica RS-a Željka Cvijanović kako bi prestavnici stranaka sa sjedištem u RS-u zauzeli jedinstven stav o odluci Ustavnog suda BiH kojom je osporen Zakon o Danu RS-a, 9. januaru.

Uvjeren je da će Narodna skupština RS-a dati, kako je naveo, legitiman i demokratski odgovor na odluku Ustavnog suda BiH.

“Nastavit ćemo da slavimo Dan Republike – 9. januar. Konačno se mora prestati sa besmislenim apelacijama Ustavnom sudu BiH, jer se ne mogu mijenjati dejtonska BiH i sve vrijednosti koje imamo u RS”, ustvrdio je Borenović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Kada je u pitanju poziv SNSD-a za učešće PDP-a u vlasti na nivou BiH, ponovio je da neće biti član Vijeća ministara, navodeći da će zvaničan stav stranke saopćiti za nekoliko dana lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

Na političkoj akademiji PDP-a, istakao je da je ta stranka otvorena za mlade ljudi i one koji žele da dobiju stvarnu ulogu u društvu i politici.

“Drago mi je što imamo 61 polaznika iz PDP-a i nekoliko njih iz ostalih političkih partija, što govori da smo otvoreni za saradnju”, dodao je Borenović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/ iPad