Šefik Džaferović, Predrag Kojović i Mario Karamatić u Danu uživo

Vijesti 01. apr 201910:57 > 11:03
N1

Počeo je mjesec travanj, i novi radni tjedan, a s njim danas u 16 sati počinje i novo izdanje emisije "Dan uživo". Ovo su današnje teme i gosti:

– O aktualnim političkim temama, EU i NATO integracijama, odnosima u regiji te formiranju vlasti za N1 govori član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

– Je li Bh. blok pred raspadom, kako gleda na poteze i tvrdnje DF-a? Samo su neka od pitanja za Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke, danas je naš gost.

– U Mostaru održana sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora. Jesu li ili ne za vlast u kojoj će biti i DF? Mario Karamatić naš je gost.

– U Parlamentu Federacije BiH danas konačna odluka o Bloku 7 TE Tuzla, o ovoj i drugim temama govori izaslanik SDP-a BiH u ovom domu Aner Žuljević.

Zašto tvrdi da je izgradnja Bloka 7 neekonomičan potez te zašto sumnja u isprvnost ekonomske analize TE Tuzla, odgovara ugledni bosanskohercegovački stručnjak za energetiku i održivi razvoj dr. Aleksdandar Knežević.

– U Turskoj vladajuća AKP i oporbena CHP objavile pobjedu u Istanbulu; trakavica Brexit se nastavlja, Theresa May suočena s rizikom potpunog urušavanja vlade; sve analizira profesor međunarodnih odnosa Neven Anđelić.

– Kapiten Lacija Senad Lulić, koji se prije godinu dana oprostio od dresa Bosne i Hercegovine, otkrio detalje o okupljanjima “zmajeva”, te izazvao brojne komentare na društvenim mrežama. Ovu kao i ostale sportske teme komentira novinar Almir Sokolović.

– Danas je Dan šale, je li nam i koliko do smijeha i zezanja; gost naše emiisje je umjetnik Sulejman Haljevac Memo, koji će 4. travnja u galeriji „Roman Petrović“ održati izložba slika i kreacija čistog i lijepog Sarajeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad