Adria News: Saradnja N1 i CNN je stabilna

Vijesti 01. apr 201919:37 > 20:33
N1

Povodom neistinitih informacija o mogućnosti raskida saradnje CNN i N1, koje su se pojavile u medijima u Srbiji, Adria News, vlasnik N1, gledaocima je poručila da ne prijeti nikakav prekid saradnje sa CNN-om, niti je ta saradnja ikada dovedena u pitanje.

“Na poziv medija iz Srbije koji pokušavaju da, kao po nečijem diktatu, iskonstruišu lažnu vijest, iz CNN-a su danas još jednom potvrdili da je N1 eksluzivni regionalni informativni partner CNN i da je ta saradnja stabilna: ‘N1 je partner CNN i CNN nema planova za promjenu tog statusa”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da o kredibilitetu Adria News i N1 i njenih sadržaja uvjerljivo svjedoči i to što brojni evropski televizijski mediji prenose sadržaje N1, posredstvom mreže Enex, asocijacije privatnih televizijskih medija koja je prisutna u više od 50 zemalja širom svijeta.

“Informacije o odlasku Brenta Sadlera, koji još ima važeći ugovor, konsultanta u Adria News, još nemamo, jer se nijednom nije obratio kompaniji sa zahtjevom o raskidu ugovora. Brent Sadler već duži vremenski period ne radi operativne poslove u kompaniji Adria News niti u bilo kom produkcionom centru N1 televizije, jer pozicija na kojoj se nalazi nikada nije ni zahtijevala njegov dnevni angažman”, piše u saopštenju.

Navodi se da je njegova savjetnička uloga bila važna u početku formiranja timova N1 u svakom od centara u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, ali da je za uređivačku politiku i program odgovoran isključivo kolegijum u Luksemburgu.

Vjerujemo da su gledaoci svakog dana u prilici da se uvjere u sjajnu programski saradnju svih televizija N1 u regionu, jer se u sva tri regionalna centra za gledaoce pravi najkvalitetniji informativni program”, piše u saopštenju u kojem se zaključuje sljedeće:

“Kompaniji Adria News je jasno da su zbog nezavisne uređivačke politike naših televizija one često na meti kritike vlasti. Naši novinari i urednici izloženi su prijetnjama i zbog toga smo nedavno uputili pismo međunarodnim i nevladinim organizacijama, medijskim asocijacijama, kao i Evropskoj Uniji zatraživši zaštitu televizije N1 i njenih novinara od kampanje koju protiv N1 vode visoki držani, vladini i funkcioneri vladajuće koalicije.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad