U Sarajevu međunarodno takmičenje studenata medicine i farmacije

Vijesti 02. apr 201914:52 > 14:56
N1

Međunarodno takmičenje u znanju studenata medicine i farmacije "Pharmaceutical and medical knowledge showdown" ove godine bit će održano u Sarajevu od 25. do 27 aprila.

Na takmičenju će učestvovati najbolji studenti završnih godina studija sa 18 farmaceutskih i medicinskih fakulteta iz četiri balkanske države – Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Osim takmičara, prisustvovat će i profesori sa Medicinskog i Farmaceutskog fakulteta Sarajevo koji su domaćini takmičenja, ali i gostujući profesori ovih fakulteta.

Tema takmičenja je “Primarna zdravstvena zaštita – saradnja doktora i farmaceuta” a osim što će učesnici imati priliku da pokažu znanje i sposobnosti prisustvovaće i brojnim predavanjima i radionicama.

“Smatramo da je saradnja zdravstvenih radnika od izuzetne važnosti kada govorimo o zdravlju i brizi pacijenata te se kroz ovaj projekat nastoji izgraditi svijest budućih farmaceuta i medicinara o tome”, kažu iz Studentske asocijacije Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu.

Koncept ovog takmičenja gdje su timovi sastavljeni od studenata medicine i farmacije već je implementiran u Sjevernoj Americi i mnogim zemljama Zapadne Evrope a cilj je povezati ove dvije nauke u svakodnevnom radu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad