Detalji akcije u kojoj je uhapšen Desnica Radivojević

Vijesti 02. apr 201917:43 > 17:45
FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uhapsili su Desnicu Radivojevića, bivšeg člana Vlade FBiH.

On je osumnjičen da je počinio krivično djelo “Udruživanje radi činjenja krivičnog djela”, a u vezi sa krivičnim djelima “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”.

Radivojević će biti kriminalistički obrađen u prostorijama FUP-a, a bit će predat uz o počinjenom krivičnom djelu, na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, navodi se u saopštenju FUP-a.

VEZANA VIJEST

U nastavku akcije na širem području Federacije BiH oduzeto je 28 traktora i poljoprivrednih mašina, koje su nezakonito prodate i dodjeljenje trećim licima.

FUP
FUP
FUP
FUP

Podsjećamo, operativna akcija „Farmer“ započeta je 31.03.2019. godine, u kojoj je uhapšeno osam lica inicijala I.M. (1965.), A.T. (1967.), M.N. (1961.), H.S. (1962.), E.S. (1959.), R.O. (1969.), V.J. (1971.), R.DŽ. (1964.), koji se sumnjiče da su počinili navedena krvična djela na način da su tokom 2014. i 2105. godine, u svojstvu članova Komisije za dodjelu poljoprivredne mehanizacije ispred Vlade FBiH i drugih njima bliskih lica, nezakonito prodali poljoprivrednu opremu doniranu od strane NR Kine Bosni i Hercegovini, radi dodjele korisnicima iz FBiH pogođenim poplavama, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, stoji u saopštenju.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije, navode iz FUP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad