Fahrudin Radončić, Anto Domazet i Milorad Kojić u Danu uživo

Vijesti 03. apr 201911:08 > 11:12
N1

"Dan uživo" i danas od 16 sati. Ovo su današnje teme i gosti:

– BiH i dalje bez vlasti na državnoj razini, u većini stranaka posljednjih dana zid šutnje; HDZ ne želi DF za pregovarački stol, Šefik Džaferović lobirao kod lidera SBB-a. Je li i hoće li promijeniti svoj stav? O ovoj i drugim temama danas za N1 govori Fahrudin Radončić.

– Objavljen je novi izvještaj Svjetske banke. BiH na dnu ljestvice po zabilježenom rastu BDP-a. Što nam to govori? Kuda ide naša zemlja… Naš gost biće profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, te član Glavnog odbora SDP-a BiH Anto Domazet.

– Nakon SDS-a i PDP odbio SNSD-ov poziv u sudjelovanju na vlasti; što o tome kažu u Savezu nezavisnih socijaldemokrata? Za N1 govori Milorad Kojić, zastupnik ove stranke, te direktor centra Republike Srpske za istraživanje rata. Govoriće o inicijativi predstavnika dvanaest udruženja žrtava iz BiH o negiranju genocida.

– Reakcije na zakazivanje Povorke ponosa u Sarajevu se ne stišavaju. SDA danas poručila naophodno je odustati od organiziranja ovakvih manifestacija. O ovoj, ali i drugim aktualnim temama kroz objave na društvenim mrežama, komentira bh. redatelj Dino Mustafić.

– Srijeda je dan kada se bavimo i sportskim aktualnostima, prve utakmice polufinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine igraju se danas. Sportski komentator i novinar Albert Pehar naš je gost.

– Članovi pratećeg sastava Dine Merlina pokrenuli su novi glazbeni projekt nazvan Poruka u boci. Ovaj sastav zapravo izvodi najveće hitove Stinga i grupe The Police. Poruka u boci će premijerni nastup imati u sarajevskom Klubu Jedan 5. aprila, a mi danas idemo uživo na njihovu probu.

S vama danas Zvonko Komšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad