Određen jednomjesečni pritvor Mladini, Džafi i Jašareviću

Vijesti 03. apr 201911:30 > 11:33
N1

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i odredio jednomjesečni pritvor ranije uhapšenima u akciji “Farmer” - osumnjičenima Ivici Mladini, Refiku Džafi i Vahidu Jašareviću.

Još se čeka odluka kantonalnog sarajevskog suda o mjerama zabrane koje je Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo za još pet uhapšenih u okviru ove akcije.

Podsjećamo, akcija “Farmer” započela je u ranim jutarnjim satima u nedjelju – 31. marta 2019. Do sada je uhapšeno devet osumnjičenih osoba, a jedna osoba koja je takođe pod istragom nalazi se van Bosne i Hercegovine.

Bivši dopremijer Federacije BiH i federalni ministar prostornog uređenja Desnica Radivojević, koji je jučer uhapšen u akciji “Farmer”, predat je u naležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je Feni glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Osumnjičeni Radivojević će biti zadržan 24 sata i nakon što ga u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica odlučit će o daljim  mjerama, dodala je Bavčić.

Radivojević se sumnjiči da je počinio krivična djela “udruživanje radi činjenja krivičnog djela”, a u vezi sa krivičnim djelima “zloupotreba položaja ili ovlaštenja” i “prijevara”.

Njega su jučer u nastavku operativne akcije “Farmer” uhapsili policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad