MUP USK: Poziv građanima da zaštite imovinu zbog migranata

Vijesti 04. apr 201912:45 > 12:45
Srna

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Unsko-sanskog kantona apeluje na sugrađane, posebno u Bihaću i Velikoj Kladuši, da dodatno obezbijede vlastitu imovinu, s obzirom na veliki broj krivičnih djela od početka godine za koja se sumnja da su izvršili migranti.

Iz kantonalnog MUP-a saopšteno je da je od početka godine evidentirano 18 krađa motornih vozila, za koje se osnovano sumnja da su ih izvršili migranti.

Nakon krađe, većina vozila pronađena je na teritoriji Unsko-sanskog kantona u blizini granice sa Hrvatskom ili na teritoriji Hrvatske, odakle su, nakon završenih istražnih radnji, vraćena vlasnicima.

U saopštenju se dodaje da su tokom utvrđivanja činjeničnog stanja i dokumentovanja krivičnih djela kriminalistički istražioci utvrdili da su gotovo sva krivična djela izvršena na isti način, odnosno da su izvršioci pronalazili neobezbijeđena otključana vozila sa ključevima kontakt bravi.

“Pozivamo građane Unsko-sanskog kantona da, u kontekstu trenutne situacije na području kantona, a posebno grada Bihaća i opštine Velika Kladuša, izvrše dodatne mjere obezbjeđivanja vlastite imovine, te na taj način preventivno djeluju na sprečavanju krivičnih djela”, navode iz kantonalnog MUP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad