Edin Forto, Petre Šilegov, Nejra Latić Hulusić, Ademir Kenović u Novom danu

Vijesti 04. apr 201915:28 > 15:34
N1

I sutra vas u Novom danu očekuju aktuelne teme i gosti, te priče iz svih dijelova BiH, regiona i svijeta.

Prošlo je 100 dana od imenovanja aktuelnog saziva Vlade KS. Sa premijerom Edinom Fortom sumiramo urađeno i ono što se tek treba uraditi?! Od usvajanje Zakona o porijeklu imovine dužnosnika, do namještanja tendera, agonije u vezi sa smjenom rukovodstava kantonalnih javnih subjekata i učestalih napada na novinare.

U povodu Dana grada Sarajeva u goste stiže gradonačelnik Skoplja, Petre Šilegov. Sa nama je i u Novom danu, razgovaramo o planovima Skoplja, sličnostima i razlikama sa Sarajevom, saradnji i izazovima ova dva grada.

Prema mišljenju pacijenata, jedan od tri najbolja privatna psihijatra u Čikagu je Bosanac Amer Smajkić, koji je od izbjeglice iz BiH, prešao trnovit put do predavača na Medicinskom centru Univerzitetu RUSH u Čikagu i vlasnika privatne psihijatrijske prakse. Smajkić je dječiji psihijatar. Ovog jutra svoje bogato profesionalno iskustvo podijelit će sa gledaocima Novog dana.

Bosna i Hercegovina sutra dobija svoj prvi filmski muzej. Simbolično nazvan “Valter brani Sarajevo”, prema istoimenom filmskom klasiku jednog od najvećih bh. filmskih autora Hajrudina Šibe Krvavca snimljenog davne 1972. godine. O muzeju, kinematografiji za Novi dan govori režiser Ademir Kenović.

Regionalna izdanja švajcarskog lista Neue Zurcher Zeitung, jednog od najuglednijih dnevnika njemačkog govornog područja, lektorišu se u Bosni. Ko su ti Bosanci koji lektorišu švajcarske novine i kakve su reakcije švajcarskih novina – o ovoj i ostalim zanimljivim pričama iz evrope i svijeta Mehmed Smajić iz Bona!

Šestoaprilski turnir za mlade u organizaciji KK KOŠ okupit će nove, mlade… buduće snage bh. košarke. Ko su ta djeca, kako i koliko se s njima radi za Novi dan govori bivši košarkaš, bh. reprezentativac Sead Bukva, sadašnji direktor KK Koš.

Nejra Latić – Hulusić, režiserka i publicistkinja gošća komentatorka rubrike press.

Sa vama od 7 sati, Minela Jašar-Opardija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad