Hamza Krkalić: Dobili smo registar boraca kakav smo tražili

Vijesti 05. apr 201912:15 > 12:17
N1

Hamza Krkalić, predstavnik demobilisanih boraca iz boračkog kampa u Sarajevu kazao je da su demobilisani broci dobili Registar onakav kakav su tražili.

“Mi smo u ovo ušli prije dvije godine. Kanalisali smo se sami. Rješavamo problem u institucijama, došli smo na ovo. Drago mi je konačno – da sa četiri saveza dogovaramo zajedno i izašli smo sa zaključcima. Objava registra je glavna tačka – dobili smo ga u formi u kakvoj smo ga tražili”, potvrdio je na press konferenciji.

VEZANA VIJEST

“Svima je dostupan, ušao je u formu onakav za kakav smo se borili i usaglasili sa kolegama iz saveza”, poručio je Krkalić.

On je istakao da demobilisani borci nisu zadovoljni tačkom o boračkim naknadama.

“Idemo dalje, zakona nema 10 godina. Ovo su temelji i idemo graditi dalje. Bit će nezadovoljnih, ali ovo je prvi put da imamo zajedničko rješenje. Zakon imaju sve kategorije, ovo su kategorije bez zakona i zadovoljni smo u tom dijelu”, poručio je Krkalić.

Podsjećamo, danas je održan sastanak Odbora za boračka i invalidska pitanja Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i Radne grupe za usaglašavanje Prijedloga zakona o pravima demobilisanih boraca i njihovih porodica.

Zaključke pročitajte u prilogu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad