Nikola Marković, Semir Mustafić i Adi Bebanić novi članovi N1 tima

Vijesti 05. apr 201912:31 > 12:37
N1

Najgledanija news televizija na Balkanu i najgledaniji kablovski kanal u Bosni i Hercegovini, nastavlja nizati uspješne rezultate i širiti pobjednički tim. Regionalni partner CNN-a za regiju objavljuje da se redakciji N1 u Bosni i Hercegovini pridružuju mladi, ali već dokazani medijski profesionalci, Nikola Marković, Semir Mustafić i Adi Bebanić.

“Sretan sam što kroz nova pojačanja stiže nova energija u naš produkcioni centar u Sarajevu, koji predvodi direktor N1 BiH Amir Zukić. Naš sarajevski centar već je ostvario izuzetne uspjehe u profesionalnom obavljanju novinarskih zadataka, a napredak je očigledan iz dana u dan”, istakao je direktor programa i predstavnik Uredničkog kolegija N1 sa sjedištem u Luksemburgu Ralf Mathney. 

Nikola Marković na N1 prelazi s pozicije direktora BHT1, gdje je prethodno radio kao urednik, producent i voditelj.

“Nakon više od 10 godina rada na BHRT-u, odluka o odlasku s Javnog servisa BiH nije bila jednostavna. Ipak, postati dio tima N1 i raditi sa velikim profesionalcima, kako iz BiH tako i iz regije, koji su svojim dosadašnjim radom visoko postavili ljestvicu u proizvodnji vijesti i novinarstvu uopće, bila je prilika i profesionalni izazov, koje sam rado prihvatio. Raditi na N1 za mene znači veliku odgovornost i trudit ću se opravdati ukazano povjerenje. Uvjeren sam da ćemo i ubuduće zajedno nastaviti nizati poslovne uspjehe, vodeći se prvotno etičkim i profesionalnim smjernicama”, rekao je Marković koji će na N1 biti u ulozi urednika glavnih informativnih emisija.

N1

Nakon što se istakao u istraživačkom novinarstvu, radeći za portal Žurnal.info i Federalnu televiziju, Semir Mustafić karijeru nastavlja graditi na N1.

“Čast mi je i zadovoljstvo biti dio tima N1 televizije. Nadam se da ću na N1 primijeniti znanje koje sam stekao radeći prethodne četiri godine na Federalnoj televiziji, Vijeću za štampu u BiH i magazinu Žurnal. Novinarstvo ne smatram poslom nego potrebom. N1 televiziju vidim kao priliku da zajedno doprinesemo bosanskohercegovačkom društvu u kojem živimo”, uvjeren je Mustafić koji je će reporterske i producentske vještine usavršiti radeći u timu N1 televizije.

N1

Novinar i voditelj Adi Bebanić profesionalno iskustvo sticao je na TV Hayat, Federalnoj televiziji i City TV-u, a priliku da se zaposli na N1 doživljava kao veliki napredak u karijeri, o čemu kaže:

“Televizijsko novinarstvo mi je najveća želja i ambicija i svakodnevno uživam radeći posao koji volim. Svoju budućnost isključivo vidim na televiziji, a put ka tome prepoznao sam na N1 televiziji. Sretan sam zbog ove prilike, volim posao, a volim i gledaoce, radujem se novim izazovima”.

N1

N1 televizija, sa sjedištem u Luksemburgu, već godinama ima potpisan partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN International, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 program se proizvodi u tri ravnopravna centra u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.

Glavni finansijski investitor N1 je United Group, vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata United Media kompaniju s nizom najpopularnijih televizija u regiji, najveće kablovske operatere u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Sloveniji, OTT platformu Net TV Plus, te Total TV kao najveću satelitsku platformu u jugoistočnoj Evropi.

Vodeća međunarodna investicijska kompanija BC Partners nedavno je postala većinski vlasnik United Group, dok je dosadašnji vlasnik KKR zadržao značajan manjinski udio.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad