Vukota Govedarica, Admir Katica, Chris Dale i Trevor Gibson u Danu uživo

Vijesti 05. apr 201913:23 > 13:39
N1

Dok je opozicija iz Republike Srpske odbila ponudu SNSD-a da ide u vlast, DF i SDA danas potpisali principe formiranja vlasti. Je li pristanak na opozicione klupe odbacivanje odgovornosti, šta je opozicija u BiH a šta u zemljama regiona - za Dan uživo govori Vukota Govedarica, predsjednik Srpske demokratske stranke.

Suada Dilberović i Olga Sučić poginule su na današnji dan prije 25 godine kao prve žrtve opsade Sarajeva, koja je zvanično započela aprila 1992. godine. Napadom na građane Sarajeva i smrću Suade i Olge započela je opsada Sarajeva koja je trajala 44 mjeseca ili 1.425 dana, što je najduža opsada jednog grada u modernoj historiji. Tokom opsade ubijeno je 11.541 građanin Sarajeva, od čega 1.601 dijete. O današnjem danu i sukobima na Vracama govori Zoran Čegar, komandant specijalne jedinice FUP i Bivši zamjenik komandanta specijalne jedinice MUP-a RBiH.

Prošlog petka smjenjen je policijski komesar Kantona Sarajevo, Mevludin Halilović. Policijski sindikat KS podržavao je Halilovića, Nezavisni odbor ocijenio rad komesara nezadovoljavajućim, Vlada KS ga smjenila. Retrospektivu rada komesara, podizanje ljestvice očekivanja sa svakom smjenom i 100 dana rada u funkciji ministra MUP-a KS, za Dan uživo komentariše Admir Katica.

A u Sarajevu pod opsadom, 1994. godine, Bruce Dickinson je s pratećim bendom održao koncert. Koncert – kao sinonim za nadu, život, opstanak i sreću. On sutra dobiva priznanje počasnog građanina Sarajeva, a o cijeloj priči sa nama u studiju danas govore Chris Dale, basista koji je svirao u gradu pod granatima i snajperskim mecima, i Trevor Gibson, organizator ove ratne svirke.

Direktor filmskog centra Sarajevo Jasmin Duraković s nama u studiju, govorimo o sutrašnjem otvorenju muzeja “Valter brani Sarajevo” u Sarajevu, komentarišemo postove sa društvenih mreža.

Dan uživo gledate tačno od 16:00h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad