Milan Trivić, Edin Delić, Saša Berendika i Nebojša Kuruzović u Novom danu

Vijesti 05. apr 201913:56 > 14:11
N1

Šesti april je dan grada Sarajeva. Za ovaj dan veže se mnogo događaja, najprije onaj iz 45. godine kada je Sarajevo oslobođeno.

Četrdesetsedam godina kasnije, Sarajevo je započelo još jednu bitku za život. 6. aprila 1992. godine priznata je Republika BIH. Sarajevo je simbol otpora, borbe i opstanka. Grad napravljen na raskrsnici rimskih puteva, na raskrsnici kultura i religija i nakon više od 500 godina Sarajevo je bilo i ostalo.

Zamjenik gradonačelnika grada Sarajeva Milan Trivić govorit će o značaju 6. aprila i svemu što će se događati u gradu. Uživo smo u Vijećnici. Pratimo dodjelu nagrade “Počasni građanin Sarajeva” koja će ove godine biti uručena Bruce Dickinsonu – frontmanu grupe Iron Maiden.

Edin Delić jedan je od kandidata za predsjednika SDP BIH. Delić je kao nezavisni kandidat 2016. godine postao načelnik Općine Lukavac, zatim prešao u SDP nakon čega je postao predsjednik općinske organizacije u Lukavcu. SDP treba korjenite promjene kazao je pri objavi kandidature… O kakvim promjenama se radi saznat ćemo u Novom danu.

Simbolično na dan grada Sarajeva, Bosna i Hercegovina dobija svoj prvi filmski muzej. Simbolično nazvan “Valter brani Sarajevo”, prema istoimenom filmskom klasiku jednog od najvećih bh. filmskih autora Hajrudina Šibe Krvavca snimljenog davne 1972. godine. Uživo smo u muzeju.

Nakon evropske i regionalne turneje Jazz Poesy Cabaret će po prvi put 06.aprila 2019. održati svoj prvi koncert u Sarajevu. Nastup će se održati u Pozorištu mladih sa početkom u 20:00 časova. A kao generalna proba, gostovanje u Novom danu. Svirka – podrazumjeva se!

U subotnjem izdanju Novog dana, od 9h sa vama je Minela Jašar – Opardija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad