Uskoro oglas za prijem 257 vojnika u profesionalnu službu u Oružane snage BiH

Vijesti 05. apr 201914:46 > 14:49
Ilustracija

Pripreme za objavu oglasa za prijem vojnika u Oružane snage BiH su u završnoj fazi i očekuje se da će oglas biti raspisan polovinom aprila ove godine. Oglasom je planiran prijem 257 vojnika u profesionalnu službu u Oružane snage BiH.

Promocije vojničkog poziva održavaju se širom Bosne i Hercegovine, gdje u interakciji sa srednjoškolcima, predstavnici centara za regrutovanje i tranziciju iz Sarajeva, Banja Luke, Čapljine i Tuzle i pripadnici Oružanih snaga BiH upoznaju sve potencijalne kandidate sa vojnim pozivom i ohrabruju ih da se prijave i započnu vojnu karijeru u Oružanim snagama BiH.

Između ostalog, ove sedmice promocije vojnog poziva su održane u srednjoškolskim centrima u Doboju, Prijedoru, Mostaru, koje su bile veoma posjećene i gdje su učenicima završnih razreda srednjih škola predstavljene mogućnosti nastavka profesionalne karijere u Oružanim snagama BiH.

O vojničkom pozivu govorio je i najmlađi doktor nauka u OS BiH, komandir Voda veze u 5. pješadijskoj brigadi OS BiH kapetan Željko Stevanović.

Stevanović smatra da mladi ljudi imaju istinsku šansu i podršku unutar Oružanih snaga za napredovanje, učenje i obrazovanje. On je na najbolji način iskoristio šansu i mogućnosti koje Oružane snage BiH pružaju svojim pripadnicima, kada je u pitanju profesionalno napredovanje, ali i permanentno obrazovanje, saopćeno je iz MOBiH.

Ministarstvo odbrane BiH ohrabruje zainteresirane kandidate koji ispunjavaju uslove da se prijave na oglas za prijem vojnika u Oružane snage BiH, koji će biti objavljen polovinom aprila 2019. godine je na web stranici Ministarstva odbrane BiH (http://www.mod.gov.ba.).

 Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad