Govedarica za N1 o potpisivanju sporazuma DF-a i SDA (VIDEO)

Vijesti 05. apr 201920:42 > 20:59
N1

Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, za N1 je komentarisao potpisivanje sporazuma između DF-a i SDA o principima formiranja vlasti.

Kazao je da je to bilo i očekivano i neočekivano.

“Ako uzmemo u obzir da je Željko Komšić član Predsjedništva, jedan od dvojice iz Federacije BiH, onda ćemo najvjerovatnije zaključiti da postoji neka vrsta političke logike da se u Predsjedništvu dođe do zajedničkog, usaglašenog stava i djelovanja. A ako uzmemo u obzir da je gospodin Komšić imao svoj blok koji je definisao političke partije lijeve ideološke provijencije, onda ćemo kazati da je to neočekivano. Meni se čini da su svi ti razgovori u proteklom vremenu išli isključivo od strane DF-a da SDP i Našu stranku uvuku preko Komšića u zajedničku saradnju sa SDA i ostalim bošnjačkim političkim partijama”, pojasnio je.

Ispričao je zašto je SDS odbio ponudu SNSD-a za učešće u vlasti.

“Ako priča o srpskom jedinstvu treba da bude politički trik, onda nije dobro. Onda sa tim političkim trikom sigurno u konačnici ne znači da mi treba da postignemo jedinstvo, već neko treba da definiše jednouman pristup raznim političkim procesima i događajima u kojima živi društveno-politički ambijent u RS-u. A što se tiče samih poziva, mislim da su bili neiskreni. Zašto? Prvo čekali smo dva mjeseca na te pozive, Drugo, nikad nismo imali neke pripremne sastanke”, kazao je Vukota Govedarica gostujući u Danu uživo.

Cijeli razgovor pogledajte u videu. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad