Kafa s Abdulahom Skakom: Sarajevo ostaje multietnički grad

Vijesti 06. apr 201913:33 > 13:36
Fena

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka družio se danas na baščaršijskom trgu sa građanima, gostima i turistima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, te ih poslužio bosanskom kafom, u okviru aktivnosti obilježavanja Dana grada Sarajeva, 6. aprila.

Poručio je da je Sarajevo bilo i da ostaje multietnički grad.

”Sarajevo nastavlja da bude grad različitosti, ali i grad u kojem se svi međusobno uvažavaju i poštuju. Ključna rečenica je da mi u Sarajevu ne živimo jedni pored drugih, nego jedni sa drugima”, naglasio je Skaka.

Izrazio je zadovoljstvo da je ovogodišnji Dan grada ”izveden na ulicu”, da se aktivnosti provode da svim stanovnicima i posjetiteljima.

”Napravili smo niz aktivnosti, ali meni je jako važno da ga dijelimo da svima”, rekao je Skaka.

Izdvojio je ulični performans, koji je Grad organizirao sa Udruženjem pisaca i sa studentima Filozofskog fakulteta u Sarajevu, javno čitanje knjiga, dijela najboljih bosanskohercegovačkih književnika koji su pisali o BiH i Sarajevu.

Na taj način, naveo je, žele skrenuti pažnju na važnost knjige.

Skaka je nakon druženja prošetao Baščaršijom te zajedno sa studentima čitao na ulici.

Ranije je, u okviru Dana Grada Sarajeva, položeno cvijeće na spomen-obilježja te je uručena nagrada ”Počasni građanin Sarajeva” frontmenu britanskog benda ”Iron Maiden” Bruceu Dickinsonu.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Sarajeva bit će održana večeras u Vijećnici, na kojoj će biti uručena najveća priznanja Grada Sarajeva – Šestoaprilska nagrada. Ove godine Šestoaprilske nagrade bit će uručene Franji Topiću (oblast kulture), Fahrudinu Smajloviću (oblast zdravstva) i Bogiću Bogićeviću (oblast rada i stvaralaštva).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/ iPad